● DE CE NOI

Bai_Ana_Restaurant_Chinezesc_PengYou

Prietenul din Orient, pe strada Occidentului!

Cine este Prietenul chinez venit din Orient pe strada Occidentului 11? Nu este culmea globalizării, ci mâncare chinezească adevărată, în mijlocul Bucureştiului, pregătită pe loc de un bucătar chinez, la Restaurantul PengYou! Am putea să spunem poveşti cu dragoni, dar este mai simplu să spunem adevărul pe scurt – cea mai gustoasă mâncarea chinezească, cel mai bun bucătar chinez şi cel mai prietenos restaurant chinezesc din sectorul 1. Nu vă cerem să ne credeţi pe cuvânt, vă invităm la PengYou să vă convingeţi că bucătăria bate filmul chinezesc şi că mâncarea din farfurii este mai apetisantă decât cea din poze!

Pagoda_PengYou_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Terasa_5_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti

Avem destule argumente ca să vă convingem să ne vizitaţi. Suntem într-un loc retras de stradă, aşa că este linişte, aer curat, umbră şi verdeaţă. Dacă luăm în considerare amenajarea locului, am putea spune că ajungeţi chiar în China!

Terasa_stanga_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Terasa_mare_PengYou_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Terasa_20_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti

Terasa recent amenajată în spiritul PengYou, cu 45 de locuri, vă aşteaptă să vă relaxaţi ca în casa unui prieten. Mandalele amplasate deasupra meselor sunt menite să vă liniştească sufletul şi să vă ordoneze gândurile. „Când privim o mandala, ea ne armonizează forul interior, ne aduce linişte şi pace, ne pune în echilibru, stimulează în noi idei creatoare, capabile să se orienteze spre un ţel constructiv.” (Octavian Simu, „Mandala, geometrie şi artă sacră”).

Meniu_2_Restaurant_Chinezesc_PengYou_2

Dacă vremea nu este bună, vă invităm înăuntru, unde ambianţa este mai familială, pentru 45 de locuri. Chiar de la intrare, veţi „gusta” acel miros apetisant al bucătăriei chinezeşti, simţit pe limbă, dar greu de tradus în limba română.

Interior_parter_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Lampioane_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Etaj_lampioane_parter_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti

Pentru o sesiune prelungită, vă putem rezerva o masă la parter, chiar lângă bucătărie. Dacă doriţi la etaj, o scară din lemn masiv vă conduce paşii către „sufrageria” noastră, amenajată cu gândul la prietenii noştri români şi chinezi.

Scara_etaj_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti

Totul este aranjat cu bucurie şi cu atenţie pentru cele mai mici detalii. Tablourile sunt realizate de unchiul lui Bai Bin, bucătarul-şef, iar toate ornamentele sunt aduse special din China.

Etaj_1_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Etaj_2_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Etaj_4_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti

Separeu_1_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Separeu_2_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti Separeu_3_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti

Tot la etaj, este disponibil un separeu pentru un grup restrâns de persoane sau pentru o petrecere privată. Internetul wi-fi şi aerul condiţionat sunt motive bune să vă prelungiţi şederea, iar după prima vizită, aşteptăm părerea voastră. Ne place să gândim că am investit într-o casă confortabilă pentru prieteni şi nu într-un restaurant pentru clienţi!

Bai_bucatarie_Restaurant_Chinezesc_PengYou_Bucuresti

Bucătarul cel bun din Sichuan!

Bai_Bin_2_bucatarie_Restaurant_Chinezesc_PengYou_BucurestiDintre toate lucrurile bune pe care le găsiţi la noi, cel mai mult ne lăudăm cu mâncarea noastră, pregătită de bucătarul-şef Bai Bin, originar din provincia Sichuan din China. Pentru cei care nu ştiu, preparatele tradiţionale din Sichuan sunt cele mai cunoscute şi mai apreciate mâncăruri în toate restaurantele chinezeşti din lume. La PengYou este singurul loc din Bucureşti unde puteţi savura o mâncare autentică sichuaneză, pregătită de un bucătar chinez născut, crescut şi pregătit în arta culinară în Sichuan.

Bai_Bin_bucatarie_Restaurant_Chinezesc_PengYou_BucurestiMajoritatea ingredientelor specifice – orez, muguri de bambus, urechi de lemn, alge, condimente etc. – sunt aduse tot din Sichuan, cu excepţia legumelor proaspete, furnizate zilnic de mici fermieri locali. Astfel, din combinarea produselor originale cu cele locale, pe baza reţetelor tradiţionale şi cu talentul bucătarului chinez, pot rezulta doar preparate care să uimească şi pe cei mai experimentaţi iubitori de mâncare chinezească. Porţiile consistente, preţurile accesibile şi servirea impecabilă sunt alte argumente tentante ca să ne treceţi pragul. Pe scurt, nu ne place să ne zgârcim şi nici să stăm singuri la masă!

Intrare_Restaurant_Chinezesc_PengYou_BucurestiDacă nu v-am convins să ne vizitaţi, totuşi, vă invităm în strada Occidentului nr.11 să vedeţi cum arată casă în care s-au turnat scene importante din filmul Filantropica, aici fiind biroul lui „Pepe”, celebrul personaj interpretat de Gheorghe Dinică. Apoi puteţi intra la PengYou să serviţi Meniul Zilei (între 12.00-15.00), să vă relaxaţi în timp ce vă servim, să luaţi mâncarea la pachet sau doar să ne salutaţi, oricând între 12.00-00.00!